26 Haziran 2012 Salı

Two Weeks Notice 2002


Mutlaka bahsetmişimdir romantik komedileri çok severim, hatta belkide Sandra Bullock sayesinde sevdim. Neden bilmiyorum bu kadını izlemek benim için ayrı bir keyif. Sadece ifadeleri, kendine has rol yorumları bile beni çok etkiliyor. Sırf bu kadın sayesinde oldukça durağan olan 28 gün filmini belki yüz kere izlemişimdir.

Bu film ise kesinlikle gene en çok izlediğim filmler arasında ön sıralarda. Sandra karşısında Hugh Grant'in oynaması da bence çok doğru bir seçim olmuş. IMDB puanının düşük olması sanırım sadece romantik komedi olmasından kaynaklanıyor, çünkü bu puandan daha yüksek olmalıydı.

Sandra bullock idealist, sabit fikirli, sinirli, çok çalışkan bir avukat rolünde. Hep karşı çıktığı çarkın bir parçası olan George Wade'in(Hugh Grant) şirketinde bir tesadüf sonucu çalışmaya başlıyor. Fazla dile getirilmeyen bir aşk ve bu sırada ikili arasında oluşan komik olaylar kendini keyifle izlettiriyor!!

Sıkıldığınız bir anda bence neşenizi yerine getirebilir...


IMDB http://www.imdb.com/title/tt0313737/ 





14 Haziran 2012 Perşembe

The Ugly Truth 2009


Bir oyuncuyu bayıldığım bir filmde gördükten sonra genelde hemen diğer filmlerini de araştırırım. İşte The Ugly Truth'tan bu şekilde haberim oldu!! Gerard Butler'ın hastasıyım, Katherine Heigl'ı ise bu filme kadar tanımıyordum. Tabii daha sonra başladığımda Greys Anatomy'de gördüm ama o zaman henüz izlememiştim.

Abby(Katherine Heigl) kontrol manyağı birisi ve bir televizyon kanalında yapımcı. Mike(Gerard Butler) ise Abby'nin kabul edemeyeceği kadar rahat bir program suncusu. Mike bir şekilde Abby'nin çalıştığı kanalla anlaşıyor . Mike'ın Abby'e çok beğendiği komşusunu ayarlayabilmesi için yardım etmesi üzerine bir anlaşma yapıyorlar. Hem komik hemde çok keyifli anlar o zaman başlıyor.

Katherine Heigl gerçekten çok başarılı, özellikle bir sahne var kiii yaptığı rol inanılmaz gerçekçi :)!! Gerard Butler'a zaten diyecek söz yok, hem görüntüsü hem oyunculuğu mükemmel. Aralarında başlayan aşkta çok güzel anlatılmış.

Bu film kaçmaz!! Ben ilk 3 gün üst üste izlemiştim :)!!

IMDB http://www.imdb.com/title/tt1142988/




11 Haziran 2012 Pazartesi

Dear John 2010


Sanırım aşırı bilimkurgu dışında tüm film türlerini seviyorum. Aşk filmleri de bu türlerin başlıcalarından. Dear John'un direk aşk filmi olduğunu düşünmemiştim, isminden sanırım, ama çok beğendim.

Channing Tatum'u pek tanımıyordum. Step-up'ta izlemişim daha önce halbuki, ama farketmemişim. Sonra bu filmde benim için yükselen bir yıldız haline geldi :). Değişik ve hoş bir tipi var, oldukça başarılı buluyorum ve hemen takibe aldım tabikii!! 2012'de beklediğim tam 4 filmi var, bunlardan The Vow'u izledim bilee...

Bu film öyle yumuşacık ve hoş bir anlatımda olmuşki... İzlerken büyülendim. Müzikler, görüntüler çok başarılı...  Amanda Seyfried izlemek ne kadar hoşmuş meğerse, yakın yüz çekimleriyle! Ayrıca sesinin de çok güzel olduğunu bu filmde öğrendim, daha önce bir kaç soundtrack seslendirmiş ama ben bilmiyordum. Dear John için de çok güzel bir şarkı söylüyor.

Aslında baktığınızda aşklarının büyük bir kısmı birbirlerinden uzakta ve mektuplarla geçmesine rağmen, ben o anlatmak istedikleri duyguların hepsini buldum filmde. IMDB puanı çok yüksek değil tabiiki, aşk filmlerinde zaten pek yüksek puanlar olmuyor genelde, ama benim çok sevdiğim bir aşk filmi oldu.

Siz ne düşünürsünüz bilmem!!

IMDB http://www.imdb.com/title/tt0989757/ 




7 Haziran 2012 Perşembe

Wicker Park 2004

Şaşırtmacalı filmleri çok severim, son dakkaya kadar bir şeyleri çözemezsiniz ve tam sonunda öyle birşey çıkar ki kalırsınız. Aşk filmlerinde çok rastlamamıştım öyle filmlere taakii bir arkadaşım bana bu filmi önerene kadar... Gözden kaçırmışım çünkü film 2004 yapımı!

Film şimdiki zamanda başlayıp sık sık geçmişi anlatıp çok güzel bir kurgu sergiliyor. Aslında konu bahsedilecek gibi değil, büyüsü kaçabilir hemen. Ama kısaca, birbirine aşık olan iki insanın bir şekilde birbirinden ayrı düşmesi ve adamın (Josh Hartnett) 2 yıl sonra bir şekilde kadının (Diane Kruger) izini bulmasıyla oldukça karışık bir hal alan aşk hikayesi. Tabii böyle anlatınca çok düz oldu ama oldukça etkileyici şekilde anlatılıyor. 

Gerçi aşk hikayelerinde bir türlü kavuşamama durumu çok fazla işlenen bir konudur. Birde -filmi izlerseniz göreceksiniz- bu kadar kıl payı birbirlerinden uzak kalmaları falan çok fazla. Aslında filmi izlerken bir taraftan sinirlendiğimde oldu. Artık gerçeği öğrensinler diye çok sabırsızlandım :). Ama sonunda he rşey açığa kavuştu ve mutlu sonla bitti bende rahatladım...

Sonuç olarak güzel bir filmdi, arşive bir film daha kazandırmış olduk. Şaşırtmacalı film sevenler mutlaka izlemeli, ben çok severimde...

4 Haziran 2012 Pazartesi

Bu Hafta Vizyona Girenler 01.06.2012

Prometheus 2012



"Prometehus ile çığır açan yeni bir mitoloji yaratan Scott, insan ırkının Dünya üzerindeki köklerini araştıran bir ekibin hikayesini anlatıyor. Bu serüvende evrenin en karanlık köşelerine sürükleniyorlar ve köklerimizi ararken buldukları, dünyanın sonunu getirebilecek bir şey oluyor. Artık bununla savaşıp, insan ırkını bu bilinmez tehlikeden kurtarmaları gerekiyor."


Tür: Bilim Kurgu, Gerilim
Yönetmen: Ridley Scott
Oyuncular: Noomi Rapace, Michael Fassbender, Charlize Theron
Yapım: ABD / 2012
Süre: 123 dk.
Vizyon tarihi: 1 Haziran 2012

IMDB          SEANSLAR



 Snow White and The Huntsman 2012 (Pamur Prenses ve Avcı

"Kendisini öldürtmek isteyen üvey annesi cadı kraliçeden kaçan güzeller güzeli pamuk prensesin onu öldürmek için ormanda peşine düşen avcıyla karşılaşmasını ve sonrasında yaşananları anlatıyor. Bu masalda avcı, kraliçe hem ihanet ediyor hem de Pamuk Prenses e savaş sanatının sırlarını öğretiyor..."


Tür: Fantastik
Yönetmen: Rupert Sanders
Oyuncular: Kristen Stewart, Charlize Theron, Chris Hemswortn
Yapım: ABD / 2012
Vizyon Tarihi: 1 Haziran 2012


IMDB          SEANSLAR



E Happy Event 2011 (Aramızda Bebek Var)

"Aşk, bağlılık, annelik, fedakarlık üstüne iki insan arasındaki yoğun bir beraberliğin kişileri nasıl ve nereye kadar değiştirebileceğini sorgulayan bir öykü."
Tür: Dram, Komedi
Yönetmen: Remi Bezançon
Oyuncular: Louise Bourgoin, Josiane Balasko, Thierry Fremont
Yapım: Fransa / 2011
Süre: 110dk.
Vizyon tarihi: 1 Haziran 2012



IMDB         SEANSLAR


Bellflower 2011 (Arıza Aşık)

Woodraw ve Aiden, günlerinin büyük bölümünü ateşli silahlarla ‘oynayarak’ geçiren iki sıkı dosttur. İkisi de yakın zamanda kıyametin kopacağına inanarak hayali çeteleri ‘Mother Medusa'nın da önündeki engellerin kalkacağına inanırlar. Fakat Woodraw bir anda karizmatik sarışın Milly'ye aşık olunca bu sıra dışı maceranın da yönü değişecektir… 
2011’de Sundance, Fantasia, Sitges Film Festivalleri gibi festivalleri gezen yapım aşk, sevgi, nefret, ihanet kavramları çerçevesinde gezen fantastik bir film. Yönetmenliğini Evan Glodell’in üstlendiği film ülkemizde !f 2012’nin Hit Filmler kuşağında da gösterilmişti.



IMDB          SEANSLAR