26 Eylül 2012 Çarşamba

The Avengers 2012


Aslında fantastik filmleri çok sevmiyorum, ya da hepsini sevmiyorum... Mesela Stark karakterini sevmeme rağmen Iron Man filmlerini izleyemedim, sevmedim. Bunun yanında en sevdiğim filmlerden birisi The Incredible Hulk... Gerçi Edwart Norton'un bunda etkisi büyük olabilir :) Bence gelmiş geçmiş en iyi Hulk Edwart Norton... Keşke bu filmde de Hulk o olsaydı diye içimden geçirmedim değil!!

Gelelim filmimize; gerçekten güzel bir film olmuş, beğendim. Bütün kahramanları bir arada görmek onların ortak olarak düşmana karşı beraber çalışması falan benim çok hoşuma gitti. Samuel L. Jackson kesinlikle bu rollerin adamı. Bu tarz filmler dışında izlediğim bütün filmleri çok kötüydü ama bu tarz rollerde çok başarılı buluyorum.

Stark karakteri inanılmaz bir renk ve eğlence katıyor diye söylemeye gerek yok sanırım. Ayrıca  ilk Captain America filmiyle konu bütünlüğü kurmaları falan da hoşuma gitti. Özellikle sonlarda Hulk'la ilgili bir sahne var ki belki yarım saat gülmüşümdür. Süper kahramanları seviyorsanız mutlaka izleyin derim ;)

IMDB




18 Eylül 2012 Salı

The Cabin in The Woods 2011

Genelde buraya çok beğendiğim dizi ve filmleri yazmaya çalışıyorum ki başkaları da izlesin ve benimle aynı keyfi alabilsin diye!! Gene aynı şekilde görünüşe aldanıp bu filmi izlemeyi düşünenlerin de aynı hayal kırıklığını hissetmesini istemem...

Çok merak ettiğim bu film, gayet normal bir şekilde bir grup gencin uzakta bir dağ kulübesine tatile gitme hazırlığı ile başlıyor... Diğer tüm gerilim filmleri gibi bir havası var! Zaten Chris Hemsworth'u ve bazı tanıdığım simaları görünce daha da keyiflenmiştim kesin güzeldir diye. Ama izledikçe kötüleşti izledikçe çekilmez oldu, zorla sonuna kadar izledim çünkü acaba nereye bağlıcaklar diye çok merak ettim... Sanırım onlarda bu merak duygusuna güvenerek yapmışlar filmi :)! 

Filmin başında kulübeye giderlerken garip bir tünelden geçtiklerinde bir şeylerin ters olduğunu anlıyorsunuz, zaten başında da garip bir yerde bilim adamı gibi tipler görüyorsunuz... Ben daha mantıklı olarak bir deney falan yapıldığı fikrine kapılmıştım ama bundan daha saçma bir şey çıktı, gene de izlemek isteyenler olursa diye söylemiyorum tüm detayları ama bence izlemeyin sakın!!

Son derece hayal kırıklığına uğradım, yani değişik bir şeyler yapacağız diye iyice saçmalamaya başladılar:)! Chris Hemsworth gibi beğendiğim daha önce iyi yapımlarda rol almış birisinin de böyle bir projeyi kabul etmesini aklım almıyor. IMDB de aldığı 7.4 rating i ise hiç aklım almıyor...

IMDB



16 Eylül 2012 Pazar

Battleship 2012


Dizilerin bana dayanmadığı şu günlerde bir süre tekrar filmlere dönmeye karar verdim. :))
Battleship'i sinemada izleyemediğim için çok üzülmüştüm ama hiç gerek yokmuş.  Biraz hayal kırıklığına uğradım çünkü. 

Birincisi filmi izleme nedenim olan Liam Neeson'ın çok az rolünün olması, ikincisi uzaylıların dünyayı işgal etme cabasıyla ilgili olması (ki bu tür konular bana hep çok komik gelmiştir). Gerçi yapımcılar da artık konu sıkıntısı çekiyor değişik filmler yapabilmek için bu tür   şeylere başvuruyorlar sanırım. Belki Liam Neeson başrolde olsaydı konuyuda daha farklı işleselerdi daha güzel olabilirdi. 

Gerçi filmin çokta hakkını yemek istemem savaş taktikleri ve görsellik güzeldi. İzlenebilir ama çok şey beklememek lazım, belki benim beklentim yüksek olduğu için de çok beğenmemiş olabilirim...